Vui lòng dùng định danh này để trích dẫn hoặc liên kết đến tài liệu này:
http://thuvienso.vanlanguni.edu.vn/handle/Vanlang_TV/33255
Nhan đề: | Nutrition and Chronic Conditions |
Tác giả: | Ojo, Omorogieva (editor) |
Từ khoá: | Nutrition and co-morbidities Nutrition and diabetes Micronutrients and diabetes Nutrition and dementia Nutrition and cardiovascular disease Nutrition and stroke |
Năm xuất bản: | 2019 |
Nhà xuất bản: | MDPI |
Tóm tắt: | "The effects of nutrition in chronic conditions, such as diabetes, cardiovascular disease, dementia, stroke, and inflammatory bowel disease continue to generate interest among researchers. This stems from the fact that diet is a modifiable risk factor for these diseases, which manifest either as single entities or in co-morbid states in individuals and populations around the world. In particular, the prevalence of diabetes and cardiovascular disease is on the rise, especially in developed countries, but also in developing economies, partly due to lifestyle changes, including diet. For example, ischaemic heart disease is the leading cause of death globally. When combined with stroke, they accounted for 15 million deaths in 2015 and are the world’s greatest killers (WHO, 2017). Furthermore, WHO (2016), reported that there were an estimated 422 million adults who were living with diabetes in 2014. This is significantly higher than the 108 million in 1980, representing a rise in worldwide diabetes prevalence from 4.7% in 1980 to 8.5% in 2014 among the adult population. These chronic conditions and their associated complications have significant implications for morbidity and mortality, and huge costs to the health services around the world. The composition of the diet, the proportion and types of macronutrients and micronutrients present in the diet are major contributors to these diseases. In addition, the beneficial effects of nutritional interventions have been well documented although differences remain among researchers with respect to their overall impact. The evaluation of the role of nutrition in chronic conditions draws on its effect on body weight and body composition, glycaemic and insulin excursions, vascular remodelling and gastro-intestinal dysfunction." |
Mô tả: | ix , 228 p. : ill. ; 5.34 MB ; https://doi.org/10.3390/books978-3-03897-603-5 ; CC BY-NC-ND |
Định danh: | http://thuvienso.vanlanguni.edu.vn/handle/Vanlang_TV/33255 |
ISBN: | 9783038976035 |
Bộ sưu tập: | Y học_TLNM_SACH |
Các tập tin trong tài liệu này:
Tập tin | Mô tả | Kích thước | Định dạng | |
---|---|---|---|---|
SA11123_1_Nutrition and Chronic Conditions_Cover.pdf Giới hạn truy cập | Cover | 638.69 kB | Adobe PDF | Xem/Tải về Yêu cầu tài liệu |
SA11123_2_Nutrition and Chronic Conditions_Copyright.pdf Giới hạn truy cập | Copyright | 528.12 kB | Adobe PDF | Xem/Tải về Yêu cầu tài liệu |
SA11123_3_Nutrition and Chronic Conditions_Contents.pdf Giới hạn truy cập | Contents | 524.06 kB | Adobe PDF | Xem/Tải về Yêu cầu tài liệu |
SA11123_4_Nutrition and Chronic Conditions_About the editor.pdf Giới hạn truy cập | About the editor | 512.88 kB | Adobe PDF | Xem/Tải về Yêu cầu tài liệu |
SA11123_5_Nutrition and Chronic Conditions_Preface.pdf Giới hạn truy cập | Preface to ”Nutrition and Chronic Conditions” | 514.03 kB | Adobe PDF | Xem/Tải về Yêu cầu tài liệu |
SA11123_6_Nutrition and Chronic Conditions_Chapter 1.pdf Giới hạn truy cập | The Effect of Dietary Glycaemic Index on Glycaemia in Patients with Type 2 Diabetes: A Systematic Review and Meta-Analysis of Randomized Controlled Trials | 734.55 kB | Adobe PDF | Xem/Tải về Yêu cầu tài liệu |
SA11123_7_Nutrition and Chronic Conditions_Chapter 2.pdf Giới hạn truy cập | Effects of Different Dietary and Lifestyle Modification Therapies on Metabolic Syndrome in Prediabetic Arab Patients: A 12-Month Longitudinal Study | 1.37 MB | Adobe PDF | Xem/Tải về Yêu cầu tài liệu |
SA11123_8_Nutrition and Chronic Conditions_Chapter 3.pdf Giới hạn truy cập | Dietary Inflammatory Index and Type 2 Diabetes Mellitus in Adults: The Diabetes Mellitus Survey of Mexico City | 705.65 kB | Adobe PDF | Xem/Tải về Yêu cầu tài liệu |
SA11123_9_Nutrition and Chronic Conditions_Chapter 4.pdf Giới hạn truy cập | Effects of Virgin Olive Oils Differing in Their Bioactive Compound Contents on Metabolic Syndrome and Endothelial Functional Risk Biomarkers in Healthy Adults: A Randomized Double-Blind Controlled Trial | 773.56 kB | Adobe PDF | Xem/Tải về Yêu cầu tài liệu |
SA11123_10_Nutrition and Chronic Conditions_Chapter 5.pdf Giới hạn truy cập | The Effect of Low-Carbohydrate Diet on Glycemic Control in Patients with Type 2 Diabetes Mellitus | 872.02 kB | Adobe PDF | Xem/Tải về Yêu cầu tài liệu |
SA11123_11_Nutrition and Chronic Conditions_Chapter 6.pdf Giới hạn truy cập | SunGold Kiwifruit Supplementation of Individuals with Prediabetes Alters Gut Microbiota and Improves Vitamin C Status, Anthropometric and Clinical Markers | 1.26 MB | Adobe PDF | Xem/Tải về Yêu cầu tài liệu |
SA11123_12_Nutrition and Chronic Conditions_Chapter 7.pdf Giới hạn truy cập | Nutritional Interventions as Beneficial Strategies to Delay Cognitive Decline in Healthy Older Individuals | 645.29 kB | Adobe PDF | Xem/Tải về Yêu cầu tài liệu |
SA11123_13_Nutrition and Chronic Conditions_Chapter 8.pdf Giới hạn truy cập | Food Consumption, Knowledge, Attitudes, and Practices Related to Salt in Urban Areas in Five Sub-Saharan African Countries | 601.34 kB | Adobe PDF | Xem/Tải về Yêu cầu tài liệu |
SA11123_14_Nutrition and Chronic Conditions_Chapter 9.pdf Giới hạn truy cập | Lactase Persistence, Milk Intake, and Adult Acne: A Mendelian Randomization Study of 20,416 Danish Adults | 601.57 kB | Adobe PDF | Xem/Tải về Yêu cầu tài liệu |
SA11123_15_Nutrition and Chronic Conditions_Chapter 10.pdf Giới hạn truy cập | Dairy Intake and Acne Vulgaris: A Systematic Review and Meta-Analysis of 78,529 Children, Adolescents, and Young Adults | 1.39 MB | Adobe PDF | Xem/Tải về Yêu cầu tài liệu |
SA11123_16_Nutrition and Chronic Conditions_Chapter 11.pdf Giới hạn truy cập | Association between Fasting Glucose Concentration, Lipid Profile and 25(OH)D Status in Children Aged 9–11 | 674.03 kB | Adobe PDF | Xem/Tải về Yêu cầu tài liệu |
SA11123_17_Nutrition and Chronic Conditions_Chapter 12.pdf Giới hạn truy cập | What is the Validity of Questionnaires Assessing Fruit and Vegetable Consumption in Children When Compared with Blood Biomarkers? A Meta-Analysis | 1.14 MB | Adobe PDF | Xem/Tải về Yêu cầu tài liệu |
SA11123_18_Nutrition and Chronic Conditions_Chapter 13.pdf Giới hạn truy cập | Cardiovascular Biomarkers in Association with Dietary Intake in a Longitudinal Study of Youth with Type 1 Diabetes | 619.38 kB | Adobe PDF | Xem/Tải về Yêu cầu tài liệu |
SA11123_19_Nutrition and Chronic Conditions_Chapter 14.pdf Giới hạn truy cập | Food Perceptions and Dietary Changes for Chronic Condition Management in Rural Peru: Insights for Health Promotion | 618.06 kB | Adobe PDF | Xem/Tải về Yêu cầu tài liệu |
SA11123_20_Nutrition and Chronic Conditions_Chapter 15.pdf Giới hạn truy cập | The Role of Nutrients in Reducing the Risk for Noncommunicable Diseases during Aging | 1.04 MB | Adobe PDF | Xem/Tải về Yêu cầu tài liệu |
SA11123_21_Nutrition and Chronic Conditions_Back cover.pdf Giới hạn truy cập | Back cover | 564.37 kB | Adobe PDF | Xem/Tải về Yêu cầu tài liệu |
Khi sử dụng các tài liệu trong Thư viện số phải tuân thủ Luật bản quyền.