Vui lòng dùng định danh này để trích dẫn hoặc liên kết đến tài liệu này: http://thuvienso.vanlanguni.edu.vn/handle/Vanlang_TV/32269
Nhan đề: Volatile Compounds and Smell Chemicals (Odor and Aroma) of Food
Tác giả: Eugenio Aprea (editor)
Từ khoá: Odour
Aroma Profiling
Flavour
Food Processing
Oxidation
Fermentation
Food Decay
Gas Chromatography
Fingerprinting
Gas Sensors
Năm xuất bản: 2021
Nhà xuất bản: MDPI
Tóm tắt: Among the constituents of food, volatile compounds are a particularly intriguing group of molecules, because they give rise to odor and aroma. Indeed, olfaction is one of the main aspects influencing the appreciation or dislike of particular food items. Volatile compounds are perceived through the smell sensory organs of the nasal cavity, and evoke numerous associations and emotions, even before the food is tasted. Such a reaction occurs because the information from these receptors is directed to the hippocampus and amygdala, and the key regions of the brain involved in learning and memory. In addition to identifying the odor active compounds, the analysis of the volatile compounds in food is also applicable for detecting the ripening, senescence, and decay in fruit and vegetables, as well as monitoring and controlling the changes during food processing and storage (i.e., preservation, fermentation, cooking, and packaging).
Mô tả: xi, 348 p. : ill. ; 49.9 MB ; DOI: https://doi.org/10.3390/books978-3-03943-413-8
Định danh: http://thuvienso.vanlanguni.edu.vn/handle/Vanlang_TV/32269
ISBN: 9783039434138
Bộ sưu tập: Công nghệ Sinh học_TLNM_SACH

Các tập tin trong tài liệu này:
Tập tin Mô tả Kích thước Định dạng  
SA10297_1.Volatile_Compounds_Smell_cover.pdf
  Giới hạn truy cập
Cover987.78 kBAdobe PDFXem/Tải về  Yêu cầu tài liệu
SA10297_2.Volatile_Compounds_Smell_contents.pdf
  Giới hạn truy cập
Contents526.68 kBAdobe PDFXem/Tải về  Yêu cầu tài liệu
SA10297_3.Volatile_Compounds_Smell_paper1.pdf
  Giới hạn truy cập
Special Issue “Volatile Compounds and Smell Chemicals (Odor and Aroma) of Food”566.08 kBAdobe PDFXem/Tải về  Yêu cầu tài liệu
SA10297_4.Volatile_Compounds_Smell_paper2.pdf
  Giới hạn truy cập
Effects of Ethanol Concentration on Oral Aroma Release AfterWine Consumption1.19 MBAdobe PDFXem/Tải về  Yêu cầu tài liệu
SA10297_5.Volatile_Compounds_Smell_paper3.pdf
  Giới hạn truy cập
Investigating the Effect of Artificial Flavours and External Information on Consumer Liking of Apples1.74 MBAdobe PDFXem/Tải về  Yêu cầu tài liệu
SA10297_6.Volatile_Compounds_Smell_paper4.pdf
  Giới hạn truy cập
Key Aroma Compounds of Dark Chocolates Differing in Organoleptic Properties: A GC-O Comparative Study2.86 MBAdobe PDFXem/Tải về  Yêu cầu tài liệu
SA10297_7.Volatile_Compounds_Smell_paper5.pdf
  Giới hạn truy cập
HS-SPME-MS-Enose Coupled with Chemometrics as an Analytical Decision Maker to Predict In-Cup Coffee Sensory Quality in Routine Controls: Possibilities and Limits2.69 MBAdobe PDFXem/Tải về  Yêu cầu tài liệu
SA10297_8.Volatile_Compounds_Smell_paper6.pdf
  Giới hạn truy cập
Biophenolic Compounds Influence the In-Mouth Perceived Intensity of Virgin Olive Oil Flavours and Off-Flavours1.23 MBAdobe PDFXem/Tải về  Yêu cầu tài liệu
SA10297_9.Volatile_Compounds_Smell_paper7.pdf
  Giới hạn truy cập
From Extra Virgin Olive Oil to Refined Products: Intensity and Balance Shifts of the Volatile Compounds versus Odor1.38 MBAdobe PDFXem/Tải về  Yêu cầu tài liệu
SA10297_10.Volatile_Compounds_Smell_paper8.pdf
  Giới hạn truy cập
Impact of Drying Method on the Evaluation of Fatty Acids and Their Derived Volatile Compounds in ‘Thompson Seedless’ Raisins2.21 MBAdobe PDFXem/Tải về  Yêu cầu tài liệu
SA10297_11.Volatile_Compounds_Smell_paper9.pdf
  Giới hạn truy cập
Effect of Different Clarification Treatments on the Volatile Composition and Aromatic Attributes of ‘Italian Riesling’ Icewine1.28 MBAdobe PDFXem/Tải về  Yêu cầu tài liệu
SA10297_12.Volatile_Compounds_Smell_paper10.pdf
  Giới hạn truy cập
Fresh and Aromatic Virgin Olive Oil Obtained from Arbequina, Koroneiki, and Arbosana Cultivars2.7 MBAdobe PDFXem/Tải về  Yêu cầu tài liệu
SA10297_13.Volatile_Compounds_Smell_paper11.pdf
  Giới hạn truy cập
Aroma Investigation of New and Standard Apple Varieties Grown at Two Altitudes Using Gas Chromatography-Mass Spectrometry Combined with Sensory Analysis1.96 MBAdobe PDFXem/Tải về  Yêu cầu tài liệu
SA10297_14.Volatile_Compounds_Smell_paper12.pdf
  Giới hạn truy cập
Volatile Profile of Mead Fermenting Blossom Honey and Honeydew Honey with or without Ribes nigrum2.06 MBAdobe PDFXem/Tải về  Yêu cầu tài liệu
SA10297_15.Volatile_Compounds_Smell_paper13.pdf
  Giới hạn truy cập
Identification of Aroma Differences in Refined and Whole Grain Extruded Maize Puffs1.06 MBAdobe PDFXem/Tải về  Yêu cầu tài liệu
SA10297_16.Volatile_Compounds_Smell_paper14.pdf
  Giới hạn truy cập
Proteolytic Volatile Profile and Electrophoretic Analysis of Casein Composition in Milk and Cheese Derived from Mironutrient-Fed Cows1.33 MBAdobe PDFXem/Tải về  Yêu cầu tài liệu
SA10297_17.Volatile_Compounds_Smell_paper15.pdf
  Giới hạn truy cập
Volatile Profile in Yogurt Obtained from Saanen Goats Fed with Olive Leaves1.13 MBAdobe PDFXem/Tải về  Yêu cầu tài liệu
SA10297_18.Volatile_Compounds_Smell_paper16.pdf
  Giới hạn truy cập
Influence of Different Modalities of Grape Withering on Volatile Compounds of Young and Aged CorvinaWines1.32 MBAdobe PDFXem/Tải về  Yêu cầu tài liệu
SA10297_19.Volatile_Compounds_Smell_paper17.pdf
  Giới hạn truy cập
Characterization of Volatile Component Changes in Jujube Fruits during Cold Storage by Using Headspace-Gas Chromatography-Ion Mobility Spectrometry4.1 MBAdobe PDFXem/Tải về  Yêu cầu tài liệu
SA10297_20.Volatile_Compounds_Smell_paper18.pdf
  Giới hạn truy cập
Tracking Sensory Characteristics of Virgin Olive Oils During Storage: Interpretation of Their Changes from a Multiparametric Perspective9.02 MBAdobe PDFXem/Tải về  Yêu cầu tài liệu
SA10297_21.Volatile_Compounds_Smell_paper19.pdf
  Giới hạn truy cập
Validation of a LLME/GC-MS Methodology for Quantification of Volatile Compounds in Fermented Beverages612.33 kBAdobe PDFXem/Tải về  Yêu cầu tài liệu
SA10297_22.Volatile_Compounds_Smell_paper20.pdf
  Giới hạn truy cập
Unveiling the Molecular Basis of Mascarpone Cheese Aroma: VOCs analysis by SPME-GC/MS and PTR-ToF-MS1.25 MBAdobe PDFXem/Tải về  Yêu cầu tài liệu
SA10297_23.Volatile_Compounds_Smell_paper21.pdf
  Giới hạn truy cập
Flavor and Texture Characteristics of ‘Fuji’ and Related Apple (Malus domestica L.) Cultivars, Focusing on the Rich Watercore5.91 MBAdobe PDFXem/Tải về  Yêu cầu tài liệu
SA10297_24.Volatile_Compounds_Smell_paper22.pdf
  Giới hạn truy cập
Volatile Flavor Compounds in Cheese as Affected by Ruminant Diet2.06 MBAdobe PDFXem/Tải về  Yêu cầu tài liệu


Khi sử dụng các tài liệu trong Thư viện số phải tuân thủ Luật bản quyền.