Vui lòng dùng định danh này để trích dẫn hoặc liên kết đến tài liệu này: http://thuvienso.vanlanguni.edu.vn/handle/Vanlang_TV/21522
Nhan đề: Reducing the plate waste of families at hotel buffets – A quasi-experimental field study
Tác giả: Dolnicar, Sara
Juvan, Emil
Grün, Bettina
Từ khoá: Plate waste
Hotel
All-you-can-eat
Buffet
Tourist behaviour
Experiment
Năm xuất bản: 2020
Nhà xuất bản: Elsevier Ltd.
Tóm tắt: Twenty percent of all global greenhouse emissions are food-related. Tourism and hospitality contribute significantly, with food accounting for nearly half of the waste these sectors produce. One type of food waste – plate waste – could easily be avoided. Plate waste is the food people leave behind uneaten on their plates. It does not increase the enjoyment of the meal, yet costs the hotel money, and harms the environment. We develop and test – in a quasi-experimental field study – a game-based intervention that reduces plate waste by 34 percent, and is available for immediate adoption by hotels globally. Our study contributes to theory by demonstrating the power of increasing pleasure in pleasure-seeking contexts when aiming to change environmentally significant tourist behaviour. Our findings also challenge established behavioural theories, which postulate that people’s beliefs are the key drivers of pro-environmental behaviour.
Mô tả: Tourism Management 80 (2020) 104103
Định danh: http://thuvienso.vanlanguni.edu.vn/handle/Vanlang_TV/21522
ISSN: 0261-5177
Bộ sưu tập: Bài báo_lưu trữ

Các tập tin trong tài liệu này:
Tập tin Mô tả Kích thước Định dạng  
BBKH2087_Reducing the plate waste of families at hotel buffets.pdf
  Giới hạn truy cập
Reducing the plate waste of families at hotel buffets – A quasi-experimental field study2.69 MBAdobe PDFXem/Tải về  Yêu cầu tài liệu


Khi sử dụng các tài liệu trong Thư viện số phải tuân thủ Luật bản quyền.