Vui lòng dùng định danh này để trích dẫn hoặc liên kết đến tài liệu này:
http://thuvienso.vanlanguni.edu.vn/handle/Vanlang_TV/21491
Nhan đề: | Motivation and satisfaction of Chinese and U.S. tourists in restaurants: A cross-cultural text mining of online reviews |
Tác giả: | Jia, Susan (Sixue) |
Từ khoá: | Tourist Restaurant Cross-culture Online review Text mining |
Năm xuất bản: | 2019 |
Nhà xuất bản: | Elsevier Ltd. |
Tóm tắt: | Tourists with dissimilar cultural backgrounds think and behave differently. Precisely capturing and correctly understanding the cultural difference will help tourism managers generate greater customer satisfaction and increased business revenue. To this end, this paper uncovers and compares the motivation and satisfaction of restaurant tourist customers coming from China and U.S. by investigating their online ratings and reviews. From two major online review communities, customer ratings and reviews have been retrieved, quantified, text-mined, compared, and interpreted using statistics, latent Dirichlet allocation, and frequency analysis. Results suggest that Chinese tourists are less inclined to assign lower ratings to restaurants, and are more strongly fascinated by the food offered, whereas U.S. tourists are more apt to be fun-seeking, and are less uncomfortable with crowdedness. |
Mô tả: | Tourism Management 78 (2020) 104071 |
Định danh: | http://thuvienso.vanlanguni.edu.vn/handle/Vanlang_TV/21491 |
ISSN: | 0261-5177 |
Bộ sưu tập: | Bài báo_lưu trữ |
Các tập tin trong tài liệu này:
Tập tin | Mô tả | Kích thước | Định dạng | |
---|---|---|---|---|
BBKH2056_Motivation and satisfaction of Chinese and U.S..pdf Giới hạn truy cập | Motivation and satisfaction of Chinese and U.S. tourists in restaurants: A cross-cultural text mining of online reviews | 1.43 MB | Adobe PDF | Xem/Tải về Yêu cầu tài liệu |
Khi sử dụng các tài liệu trong Thư viện số phải tuân thủ Luật bản quyền.