Vui lòng dùng định danh này để trích dẫn hoặc liên kết đến tài liệu này: http://thuvienso.vanlanguni.edu.vn/handle/Vanlang_TV/21419
Nhan đề: Managing sustainable practices in cruise tourism: the assessment of carbon footprint and waste of water and beverage packaging
Tác giả: Paiano, Annarita
Crovella, Tiziana
Lagioia, Giovanni
Từ khoá: Cruise sector
Packaging
Waste
Carbon footprint
Sustainable tourism
Năm xuất bản: 2020
Nhà xuất bản: Elsevier Ltd.
Tóm tắt: This paper’s aim is to present an analysis of the carbon - dioxide emissions and waste associated with water and beverage packaging. The assessment of the packaging’s carbon footprint (CF) and waste is also considered for all passengers who visit Italian ports on cruise ships. These factors are considered at two points in time (2010 and 2018) to allow for the evaluation of changes due to technological innovations in the packaging sector. Finally, a best-case framework scenario for the management of water and beverage packaging materials is identified to evaluate whether the use of appropriate strategies can reduce CF and waste in this sector. The results indicate that adequate changes in packaging can minimize waste and reduce the consumption of materials and energy resources in the packaging production cycle, thus creating environmental benefits.
Mô tả: Tourism Management 77 (2020) 104016
Định danh: http://thuvienso.vanlanguni.edu.vn/handle/Vanlang_TV/21419
ISSN: 0261-5177
Bộ sưu tập: Bài báo_lưu trữ

Các tập tin trong tài liệu này:
Tập tin Mô tả Kích thước Định dạng  
BBKH2012_Managing sustainable practices in cruise tourism.pdf
  Giới hạn truy cập
Managing sustainable practices in cruise tourism: the assessment of carbon footprint and waste of water and beverage packaging1.25 MBAdobe PDFXem/Tải về  Yêu cầu tài liệu


Khi sử dụng các tài liệu trong Thư viện số phải tuân thủ Luật bản quyền.