Vui lòng dùng định danh này để trích dẫn hoặc liên kết đến tài liệu này: http://thuvienso.vanlanguni.edu.vn/handle/Vanlang_TV/12593
Nhan đề: Toxic Effects Of Seed-Borne Fungi On Seed Health Of Chickpea
Tác giả: Kandhare, Ashok S.
Từ khoá: Seed-borne fungi
Mycotoxins
Test pulses
Năm xuất bản: 2015
Tóm tắt: Green gram, Black gram, Pigeon pea and chickpea are common pulses in diet rich in carbohydrates, proteins and minerals. Numerous fungi affect pulses adversely causing reduction in seed content and seed health. During present study, effects of metabolites of common and dominant seed-borne fungi on seed health of Chickpea are evaluated. Total seventeen fungi recorded from all test pulses. Out of these seventeen seed-borne fungi, six, Aspergillus flavus, A. fumigatus, A. niger, Drechslera tetramera and Rhizopus stolonifer, found to be common and dominant on all four test pulses. These common and dominant seed-borne fungi produced mycotoxins that affected adversely to the seed germination, shoot and root length of test pulse Chickpea in variable quantity.
Mô tả: IJISET - International Journal of Innovative Science, Engineering & Technology Vol. 2 Issue 2, 3p.
Định danh: http://thuvienso.vanlanguni.edu.vn/handle/Vanlang_TV/12593
ISSN: 2348 – 7968
Bộ sưu tập: Bài báo_lưu trữ

Các tập tin trong tài liệu này:
Tập tin Mô tả Kích thước Định dạng  
BBKH534_TCCN_225.Toxic Effects Of Seed-Borne Fungi.pdf
  Giới hạn truy cập
Toxic Effects Of Seed-Borne Fungi On Seed Health Of Chickpea65.25 kBAdobe PDFXem/Tải về  Yêu cầu tài liệu


Khi sử dụng các tài liệu trong Thư viện số phải tuân thủ Luật bản quyền.